Vuosi 2017 on ollut meille rally-tokon puolesta hyvin onnistunut. Nuutti korkkasi AVO-luokan vuoden alusta ja suoritti pikaiseen hienoilla tuloksilla koulutustunnuksen RTK2. Siirtyminen VOI-luokkaan vaati meiltä Nuutin kanssa pitkän ja hieman vaikeankin treenijakson. Oikealla puolella seuraaminen ja liikkeiden tekeminen sekä pidentyvät radat toivat meille haasteita kesän aikana. Niistä kuitenkin selvittiin, vaikka välillä tuntui, että mitenkähän meille käy. Käytiin kesän aikana kaksi kertaa rally-tokon epiksissä, joista Nuutti kuitenkin suoriutui todella mallikkaasti tuloksin:

28.5.2017 VOI&MES 90/100 1.sija

16.9.2017 VOI&MES 88/100 1.sija

Nämä tulokset valoivat uskoa siihen, että eiköhän me uskalleta korkata VOI-luokka. Selviydyimme kunnialla ja hienoilla tuloksilla VOI-luokasta. Sotkamossa 2.12. todella hienon radan päätteeksi Nuutti sai koulutustunnuksen RTK3 ja nousi korkeimpaan mestariluokkaan! Radan jälkeen pisteet olivat 99 mutta harmittavasti käytösruudun valvoja katsoi, että Nuutti kävi makuulta pystyssä sen jälkeen kun tuomari oli antanut seuraavalle lähtöluvan, vaikka tuomari ei ollut vielä kerennyt antaa lopullista lähtölupaa. Seuraavana päivänä tuomarin kanssa jutellessa selvisi, ettei aika ollut vielä alkanut mutta eihän asialle enää mitään voinut. Kuitenkin pääasia on hieno suoritus ja koulutustunnus RTK3

Tässä Nuutin hienot tulokset VOI-luokasta:

1.10.2017 Kannus VOI 78 pistettä 3.sija

4.11.2017 Iisalmi VOI 89 pistettä 2.sija

2.12.2017 Sotkamo VOI 89 pistettä 3.sija ja Tuomarinpalkinto (mitä ihanimmilla saatesanoilla)

Nuutti epiksissäNuutti kannus

Nuutti iisalmiNuutti Sotkamo

Näyttelyiden osalta kesällä täyspotit jäivät saamatta, vaikkakin sijoitukset ja arvostelut olivat oikein mukavia:

Oulainen 6.5.2017 VAL ERI1 SA PU2

Rovaniemi 20.5.2017 VAL ERI1 SA PU3

Suomussalmi 10.6.2017 VAL ERI1 SA PU3

Haapajärvi 17.6.2017 VAL ERI1 SA PU2

Kemi 22.7.2017 VAL ERI1

Kajaani 30.7.2017 VAL ERI1 SA PU2

Kävimme myös koittamassa onneamme Ruotsin puolella kolme kertaa mutta hyvin laihoin tuloksin.

Paras tulos 13.8.2017 Överkalixissa VAL ERI1 SA PU4.

DSC_0602

DSC_0591DSC_0562

Nuutti Kajaani

Nuutti Kajaani 2

Meidän tyttöset kävi kumpikin kerran kehässä kesän aikana ja Helmi yllätti meidät toden teolla yli vuoden näyttelykehästä poissaolon jälkeen:

Suomussalmi 10.6.2017 AVO ERI1 SA PN2 Vara-SERT

Helmi suomussalmi

Martan kohdalla päätettiin tehdä handlerin vaihdos, sillä niin paljon rentoutuneempi neiti on kehässä kun Harri esittää häntä. Harri ja Martta kävikin pari kertaa näyttelytreeni-kurssilla ja heidän yhteistyö toimii aivan upeasti.

Kajaanissa 10.7.2017 järjestetyssä mätsärissä Harri ja Martta räjäytti potin ollen BIS4!!

Myös Vilma ja Nuutti kävi lapsi-koira-kehässä ollen luokkansa kolmansia!!

Harri ja Martta mätsäriVilma ja Nuutti mätsäri

30.7.2017 Kajaanissa Martta ja Harri kävivät ensimmäistä kertaa virallisissa näyttelyissä yhdessä ja selviytyivät siitä todella mallikkaasti Martan saaden suuresta AVO-luokasta ERIn Marjo Jaakkolan hienolla arvostelulla:

2,5-vuotias erinomainen tyyppi. Vahva kokonaisuus. Vahva pää, joka voisi olla hieman feminiinisempi. Hyvä kaula ja ylälinja. Ikäisekseen hyvä eturinta. Syvä runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu hyvällä askeleella. Kauniit käpälät.

Martta kajaani

Martta ja Harri Kajaani

Kajaanin näyttelyn tärkein anti oli kuitenkin meidän Helmin Kennelliitolta saama kaverikoiramitali ansiokkaasta kaverikoiratyöstä. Olemme niin ylpeitä meidän Helmi-mammasta ja siitä kuinka arvokasta ”työtä” hän tekee toimimalla kaverikoirana. Siinä on koira, joka on varustettu lempeällä mutta erityisen kovalla hermorakenteella.

Helmi kaverikoira