Esittely

Olen Niina Moilanen ja asun perheeni kanssa Paltaniemi-nimisessä kylässä, noin 10km päässä Kajaanin keskustasta. Unelmamme omasta kodista keskellä maaseutua toteutui vuonna 2009, kun pääsimme muuttamaan uuteen kotiimme. Asumme keskellä peltoja, suurella aidatulla tontilla, kauniissa maalaismiljöössä. Perheeseeni kuuluu mieheni Harri, tyttäremme Vilma sekä rakkaat kultaiset Nuutti, Helmi ja Martta. Päivätyökseni toimin lastenohjaajana Kajaanin seurakunnassa.

Photo 24.6.2014 23.09.48

Olen lapsesta asti ollut hyvin eläinrakas ja pienenä tyttönä unelmoin kovasti omasta kultaisestanoutajasta. Isäni ei kuitenkaan suostunut ottamaan meille koiraa, ja niinpä tyydyin hoivaamaan sukulaisten ja naapureiden koiria. Onnenpäiviä olivat ne päivät, kun sukulaiset toivat koiransa meille hoitoon. Erityisen rakastunut olin serkkuni kultaiseennoutajaan Saniin, joka oli luonteeltaan mitä suurenmoisin ja ihanin.

Ollessani 17-vuotias lukiolaistyttö, isäni vihdoin heltyi ja lupautui ostamaan minulle koiran harrastuskaveriksi. Olin viisivuotiaasta lähtien harrastanut pesäpalloa, mutta kun jouduin lopettamaan sen loukkaantumisen vuoksi, jäi elämääni tyhjä aukko täytettäväksi. Välityssivua selatessani huomasin kultaisennoutajan pentueen Kajaanista. Huhtikuussa 2003 vihdoin koitti se päivä, kun Onni (BOOGIE`S MR BOGART) tassutteli perheeseemme. Nuoren Onnin kanssa kiersimme muutaman näyttelyn, mutta lupaavasti alkanut harrastus kaatui sen sairastuttua toistuvaan suolistotulehdukseen. Monien vuosien tuloksettoman etsinnän jälkeen löysimme sopivan ruoan, jonka avulla Onni pysyi terveenä. Marraskuussa 2014 jouduimme luopumaan elämämme uskollisimmasta ystävästä vanhuuden vaivojen käydessä Onnille jo liian raskaiksi.

Jo uuden kotimme suunnitteluvaiheessa otimme huomioon tilankäytön, jotta koira-arki pyörisi kodissamme mahdollisimman vaivattomasti. Unelma toisesta kultaisestanoutajasta pyöri päässäni ajoittain, vaikkakin välillä myös muut rodut tuntuivat mielenkiintoisilta. Onneksi isäntä piti tiukasti kiinni siitä, että kultainennoutaja on meidän rotumme. Kesällä 2011 bongasin välityssivun tulevista pentueista yhdistelmän, johon ihastuin heti. Otin heti yhteyttä kasvattajaan, jonka jälkeen alkoi jännittäminen, syntyykö sieltä meille urospentu. Ja näin syksyllä 2011 perheeseemme haettiin Humppilasta tumma hurmuripoika Nuutti (GREENHILL`S KISS FROM THE PRINCE).

talo

Nuutin kautta hurahdin täysin näyttelymaailmaan. Tämän myötä myös haave kultaistennoutajien kasvattamisesta alkoi itää. Seuraavaksi aloin etsimään sopivaa pentuetta löytääkseni perheeseemme ensimmäisen kultaisen narttupennun. Kesällä 2012 löytyi yhdistelmä, joka tuntui heti oikealta. Ja mikä parasta, pentueen kumpikin vanhempi oli klassisen tummia kultaisia. Sopivan pentueen löydyttyä, haimme syksyllä Jyväskylän seudulta perheeseemme reippaan kaunokaisen nimeltään Helmi (WICTORIINAN LADY ISABELLA).

Keväällä 2013 suoritin kasvattajan peruskurssin ja saman vuoden marraskuussa tipahti postilaatikkoon kennelnimen vahvistus. Olen myös suorittanut kasvattajan jatkokurssin marraskuussa 2017.

Helmikuussa 2015 syntyi ensimmäinen Goldenmokoma-pentue. Seitsemän suloista sydämen valloittajaa, 2 tyttöä ja 5 poikaa. Tämä pentue on minulle todella merkityksellinen jo senkin takia, että se on ensimmäinen kasvattamani pentue mutta myös sen takia, että siinä on vanhempina meidän omat kultakimpaleet Nuutti (GREENHILL`S KISS FROM THE PRINCE) ja Helmi (WICTORIINAN LADY ISABELLA). Tästä pentueesta jäi kotiimme kasvamaan tumma neitokainen nimeltään Martta (GOLDENMOKOMA ANNA KURNIKOVA).

Koirat ovat suuri osa perhettämme, ja näin ollen he ovat läsnä perheemme arjessa kaikkialla. He asuvat kanssamme täysinä perheenjäseninä. Minulla on myös kasvattajana periaatteita, joista haluan pitää kiinni. Koiralaumamme tulee pysymään aina sen kokoisena, että koirat pystyvät asumaan kanssamme samoissa tiloissa. Vaikka koirasta ei olisi jalostuskoiraksi, en tule luopumaan siitä sen vuoksi, koska jokainen koira on meille rakas ja arvokas perheenjäsen. Jalostusvalinnoissa painotan ennen kaikkea hyvää terveyttä ja ”kultaista” luonnetta, jonka jälkeen tulevat vasta muut seikat. Minulla ei ole kiirettä saattaa maailmaan suurta määrää pentueita, vaan ohjenuorana on laatu, ei määrä.

 Photo 24.6.2014 23.17.40Photo 24.6.2014 23.26.34