Pentua hankkimassa?

Olettehan ystävällinen ja tutustutte seuraavaan osioon, jos olette kiinnostuneita hankkimaan pennun Goldenmokoma-kennelistä.

Minuun voi ottaa rohkeasti yhteyttä niin soittamalla kuin sähköpostilla. Toivoisin yhteydenottoa kuitenkin ensisijaisesti puhelimitse, jotta voisimme keskustella taustastanne, mielenkiinnon kohteistanne ja teitä askarruttavista kysymyksistä.

Jos kuitenkin päätätte ottaa aluksi yhteyttä sähköpostitse, haluaisin kuulla teistä muun muassa:

– Pienimuotoinen esittely teistä ja arjestanne

– Koirataustanne

– Miksi olette kiinnostuneita juuri kultaisestanoutajasta ja millaisia kokemuksia teillä on rodusta

– Mitä haluaisitte harrastaa koiran kanssa tulevaisuudessa

– Oletteko miettineet etukäteen kumpaa sukupuolta olevan pennun haluaisitte

– Oletteko miettineet etukäteen, miten pennun tarpeista huolehditaan sen pentuaikana, esimerkiksi ruokailut 4 x päivässä ja sisäsiistiksi opettaminen.

Sähköpostilla voi myös kysyä seikoista, joihin haluatte vastauksen ennen ensimmäistä tapaamista.

Alustavia pentuvarauksia voin ottaa vastaan jo ennen pentujen syntymää, mutta pysyvät varaukset teemme vasta pentujen ollessa kolmeviikkoisia. Tällöin toivon myös ostajien tulevan käymään luonamme.

Tullessanne katsomaan pentuja ensimmäisen kerran, kerron teille tarkemmin kuinka pennun tuloon tulisi valmistautua. Käymme läpi muun muassa pennun ruokinnan, luovutusiän jälkeiset madotukset ja rokotukset, vakuutuksen ottamisen sekä hankinnat, joita tulisi tehdä ennen pennun saapumista kotiin. Kerron myös yleisesti rodusta, sen yleisistä sairauksista, ruokinnasta ja pennun kouluttamisesta. Annan myös silloin jo mukaan Golden Info -kirjasen, johon tulisi tutustua hyvin ennen pennun tuloa. Lisäksi käymme alustavasti läpi kauppasopimuksen.

Jos ensimmäisen käynnin jälkeen haluatte edetä pennunhankinnassa, otan vastaan kumpaakin osapuolta sitovan pentuvarauksen, jolloin maksatte pennusta varausmaksun.

Goldenmokoma-pennut luovutetaan aikaisintaan 7-viikon iässä, jolloin ne ovat kolmeen kertaan madotettuja, tunnistusmerkittyjä ja eläinlääkärin tarkastamia. Pennut ovat myös ennen sitä totutettu kaikkiin kodin ääniin, lapsiin, perheemme muihin koiriin, riistaan ja autossa matkustamiseen.

Goldenmokoma-pennun hintaan sisältyy aina rekisteripaperi, mikrosiru-tunnistusmerkintä ja eläinlääkärin tarkastus. Näiden lisäksi saatte myös:

  • Kirjalliset pennun hoito-ohjeet, jotka sisältävät ohjeet muun muassa ruokinnasta, madotuksesta, rokotuksista, pennun liikunnasta ja koulutuksesta
  • Golden Info -kirjan
  • Golden Ring -rotujärjestön jäsenyyden vuodeksi eteenpäin
  • Royal Canin-pentupakkauksen
  • Mustin ja Mirrin penturepun sekä Nutrolinin pentuelahjan

Kauppasopimus

Pennun luovutuksen yhteydessä allekirjoitetaan Suomen Kennelliiton lomake: ”Sopimus koiran kaupasta”. Kauppasopimuksen liitteenä allekirjoitetaan erillinen sopimus, jossa ovat seuraavat kohdat:

  1. Koiraa ei saa myydä tai luovuttaa eteenpäin. Myyjällä on etuosto-oikeus koiraan myyntihinnasta.
  2. Koira on lonkka- ja kyynärniveltutkittava sekä silmätarkastettava ostajan toimesta 18 – 24 kk:n iässä. Kasvattaja palauttaa tulosten saapumisen jälkeen ostajalle 100 euroa koiran kauppasummasta.
  3. Jos koiraa aiotaan käyttää jalostukseen (jolloin sen tulee täyttää rotuyhdistyksen asettamat terveysvaatimukset), tulee asiasta neuvotella etukäteen myyjän kanssa.
  4. Koiraa ei saa lopettaa kuin hätätapauksessa, ilman kasvattajan lupaa.

Kauppasopimuksen teon yhteydessä myös painotamme ostajalle, että hänen täytyy olla myös tietoinen riskeistä, joita pennun hankintaan liittyy. Se, että pennun vanhemmat ovat terveitä, ei aina valitettavasti takaa sitä, että pennusta kasvaa täysin terve koira. Terveen koiran saamiseen vaikuttaa suuresti myös esimerkiksi oikeanlainen liikunta, ruokinta ja sopiva paino.